Gevonden

Details
Aanschaffen
Tags
Aanbod
Aanpasbaar
Bediening
Beloning
Categorie
Mobile/tablet app
Deelbaar
Delen is mogelijk
Feedback
Feedback is mogelijk
Instructie
Navigatie
Support
Bitsboard
Bitsboard

In de app Bitsboard zitten verschillende oefeningen en spelletjes om o.a. te werken aan woordenschat, beginnende geletterdheid, spelling en eenvoudige wereldoriëntatie. Je maakt een aantal kaarten aan en tevens worden er een aantal oefeingen gegenereerd: Flashcards (kaarten worden getoond); Photo Touch (kies de juiste kaart na een gesproken opdracht); True or False (horen een afbeelding en woord bij elkaar); Match up (zet afbeeldingen en woorden bij elkaar); Pop Quiz (een multiple choise spel); Reader (zoek het juiste plaatje bij een gegeven woord); Word builder (maak het woord bij de afbeelding); Spelling Bee (type het woord bij de afbeelding).

Media

Ervaringen

29 december 2014
 
Ervaring: Dit is een zeer gebruiksvriendelijke en makkelijk aanpasbare app. De app is zeer goed in te zetten als therapeutisch middel. Maar de app is ook heel geschikt in het onderwijs als er thematisch wordt gewerkt om de woordenschat te vergroten. Naast de woordenschat kan je met deze app allerlei aspecten van taal en spraak oefenen. Door de verschillende spellen, oefeningen en thema's is deze app multifunctioneel en geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. De app is goed aan te passen aan ieder individueel kind, doordat je per spel de woorden geamkkelijk kan aanpassen, toevoegen of weglaten. Je kan je boards delen en boards van anderen ophalen uit de catalogus van de app. De mogelijkheden zijn eindeloos in de app.
Doelgroep
TOS
Leeftijd
0 - 3 4 - 6 7 - 12 13 - 18 18+
Vakgebied
Onderwijs Logopedie
Taalbegrip
Woordenschat (begrip)
Taalproductie
Woordenschat (productie)
Gratis toegang tot catalogus met (Engelse) oefeningen; eenvoudig te bepalen. https://www.youtube.com/watch?v=NBbBME-4XIw
Auteur: Petra Beckers | Leerkracht
31 oktober 2016
 
Ervaring:

In de klas individueel en in tweetallen mee laten werken, de kleuters hebben wel langere tijd instructie nodig over de bedoeling van de spelletjes. Zijn er enthousiast over, woorden beklijven sneller.


Waarom: je kunt je eigen plaatje en tekst toevoegen, passend bij het thema en/of niveau van de kinderen. App maakt zelf een hele reeks makkelijk instelbare spelletjes van de door jou ingegeven informatie.
Doelgroep
TOS
Leeftijd
0 - 3 4 - 6
Taalbegrip
Woordenschat (begrip) Taal-denken
Gehoor/Auditieve training
Auditieve verwerking Auditieve discriminatie Auditieve identificatie
test opmerking
Details
Aanschaffen
Uitgever:
4,99
Gratis
Koninklijke Kentalis