Gevonden

Details
Aanschaffen
Uitgever:
€ 2,99
Tags
Aanbod
Aanpasbaar
Bediening
Beloning
Categorie
Mobile/tablet app
Instructie
Navigatie
Support
Boer Boris gaat naar zee
Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee is door het CPNB uitgekozen tot Prentenboek van het Jaar 2015!
Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee? Een heleboel. Teveel voor in zijn koffer. Boer Bopris besluuit dan maar de tractor vol tge laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie.

Geniet van Boer Boris op de iPad. Je kunt de menubalk onder in beeld van de App gebruiken om naar de verschillende onderdelen te gaan. Er is genoeg te doen. Hieronder zetten we de tips op een rij:
- Met deze App kun je het verhaal van Boer Boris als een filmpje zien. Je kunt het verhaal ook zelf (voor)lezen of laat je voorlezen door de auteur Ted van Lieshout.
- Daarnaast kuin je je eigen verhaal maken. Kies de figuren en achtergrond uit, spreek je eigen tekst in door de microfoon en bekijk je zelfgemaakte filmpje! Elke opname kin je bewaren en terugkijken zo vaak je wilt.
- De mooiste kunstwerken maak je natuurlijk zelf. Gebruik je fantasie bij het inkleuren van de vrolijke kleurplaten en sla ze op bij je afbeeldingen op je iPad.
- Ook staan er veel spelletjes in de App: train je geheugen, leer tellen, raad de vormen of maak alle puzzels. Bij de extra spelletjes kun je verschillende leeftijden selecteren. Elk kind wordt zo op zijn eigen niveau uitgedaagd.

De App Boer Boris gaat naar zee is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van auteur Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman.
**Bevat géén in-App aankopen, social media links of reclame**

Media

Ervaringen

Auteur: Marjolein Overeem | ambulant begeleider
27 september 2016
 
Ervaring:

In het theater kan het verhaal nagespeeld en naverteld worden, wat veel taal uitlokt. De spelletjes bij de app zijn gericht op algemene kleutervaardigheden (puzzelen, memory, tellen), maar kunnen met de goede instructie ingezet worden om de productieve en receptieve taal te oefenen.


Waarom: Deze app behorend bij het boek van Boer Boris biedt veel mogelijkheden om in te zetten voor de leerling. Leuke thematische app over op vakantie gaan/de zee.
Doelgroep
TOS
Leeftijd
4 - 6 7 - 12
Vakgebied
Onderwijs Logopedie
Taalbegrip
Woordenschat (begrip) Zinsbegrip Verhaalbegrip Logisch denken Taal-denken
Taalproductie
Woordenschat (productie) Zinsbouw Vertellen van verhalen
Auteur: Marjolein Overeem | ambulant begeleider
12 oktober 2016
 
Ervaring:

De app biedt de mogelijkheid om zinsbouw en het vertellen van een verhaal te oefenen, door zelf een plaatje te maken en de tekst hierbij in te spreken.


Waarom: Het een app is waarbij je veel oefeningen rondom het thema vakantie in kan zetten en die mogelijkheden biedt om op verschillende manieren en voor verschillende doelen in te zetten.
Doelgroep
TOS
Leeftijd
4 - 6 7 - 12
Vakgebied
Onderwijs Logopedie
Taalbegrip
Woordenschat (begrip) Zinsbegrip Verhaalbegrip Taal-denken
Taalproductie
Woordenschat (productie) Zinsbouw Vertellen van verhalen
Ontluikende geletterdheid
Fonologisch bewustzijn
Details
Aanschaffen
Uitgever:
€ 2,99
Koninklijke Kentalis