Gevonden

Details
Aanschaffen
Uitgever:
Gratis
Gratis
Tags
Aanbod
Aanpasbaar
Bediening
Beloning
Categorie
Mobile/tablet app Webbased
Instructie
Navigatie
Support
Quizlet
Quizlet

​Quizlet is een webbased tool en/of app oorspronkelijk bedoeld voor het aanleren van woorden in vreemde talen. Maar Quizlet is ook goed te gebruiken om de woordenschat te ontwikkelen door bijvoorbeeld een woord en een beschrijving te matchen. Voordat met de woorden kan worden geoefend moet er een woordenlijst worden aangemaakt. In de webbased versie is het mogelijk om afbeeldingen met woorden te matchen. Voor Quizlet is een account nodig. Het aanleren van woorden in Quizlet kan op verschillende manieren. Quizlet biedt een free versie en betaalde accounts aan. Voordelen van de betaalde accounts zijn: geen advertenties, eigen afbeeldingen toevoegen, onbeperkt aantal klassen maken. Het is mogelijk om op de PC een duizelt te maken met afbeeldingen en die op de iPad app te laten afspelen.

Lesideeën

Media

Ervaringen

Auteur: Wim Debets
9 november 2015
 
Ervaring:

Eenvoudig in te voeren, leuke oefeningen, misschien wat saai op den duur maar goed bruikbaar.  Ik gebruik het bij een sh. Leerling in tweede klas havo.


Waarom: Ik gebruik deze om Engelse woorden in te voeren en te oefenen. Ik vind het fijn dat je zelf de woorden kunt invoeren en dat er door een Engelssprekende stem het woord uitgesproken wordt. Ook het Nederlands wordt uitgesproken.
Doelgroep
D/SH
Leeftijd
13 - 18
Vakgebied
Onderwijs
Taalbegrip
Woordenschat (begrip)
Taalproductie
Woordenschat (productie)
Auteur: Petra Hoogeveen | Ambulant diensverlener
22 november 2017
 

Waarom: Voor de bovenbouw is dit een handige manier om zelfstandig hun woordenschat te oefenen. Als leerkracht kun je de termen en de uitleg in de app verzamelen, ingedeeld in mappen per leerling. Ze kunnen de woordenschat dan met een klein aantal verschillende werkvormen oefenen. Als je de betaalde versie neemt kun je ook plaatjes toevoegen.
Doelgroep
D/SH TOS
Leeftijd
4 - 6 7 - 12
Vakgebied
Taal
Taalbegrip
Woordenschat (begrip)
Details
Aanschaffen
Uitgever:
Gratis
Gratis
Koninklijke Kentalis