Gevonden

Details
Aanschaffen
Uitgever:
€ 14,95
€ 3,30 en meer
Tags
Aanbod
Aanpasbaar
Bediening
Beloning
Categorie
Mobile/tablet app
Instructie
Navigatie
Support
VL2 Storybook app’s
VL2 Storybook app’s

VL2 Storybook App’s zijn ASL/Engels tweetalige en interactieve verhalen, ontworpen op basis van onderzoek bij de verwerving van tweetaligheid en taal. Alle VL2 Storybook App’s bieden jonge visuele leerlingen unieke en interactieve leeservaringen waarin geanimeerde illustraties en tekst in Engels aanvullende video’s van een verteller met behulp van ASL (American Sign Language). Interactieve functies brengen kinderen van afzonderlijke Engelse bwoorden naar ASL video’s van bijbehorende gebaren evenals gesproken Engelse woordenlijsten.

- De Baobab App is een origineel verhaal over een nieuwsgierig meisje, dat zich voor een avontuur opmaakt. Beschikt over een rijke ASL woordenlijst met 170 Engels naar ASL woorden (Leeftijd 5 jaar en ouder).

- The Boy who Cried Wolf “vertaalt” de klassieke Aesop’s fabel en brengt het tot leven in een geheel nieuw medium. Vergezeld van gedetailleerde schilderijen door een dove Canadese kunstenaar die een oudere historische periode oproepen. En meer dan 140 Engelse woordenschatwoorden. (Leeftijd 5 jaar en ouder).

- The little Plane that Could is een creatieve “vetraling” van de klassieker “The little Engine that Could”. In deze aanpassing, het verhgaal gaat het over twee buitengewone honden, die ingepland staan voor een hondenshow aan de andere kant van een berg. Die show is echter alleen bereikbaar met een vliegtuig. Als dat gebeurt wordt echter de oorspronkelijke vlucht geannuleerd. Hoe moeten deze honden nu naar de hondenshow?

- The Blue Lobster, uit het verhaal van The Baobab, is voor beginnende lezers. Het bevat extra functies die een extra beroep doen op de ouder - kind interacties. Daarnaast zijn er prachtige aquarel illustraties, gemaakt door VL2 kunstenaar Yigiao Wang (Leeftijd 3 jaar en ouder).

- The Solar System neemt kinderen mee op een educatieve reis van de zon, de acht planeten en manen en staat vol met wetenschappelijke feiten, eveneens geïllustreerd door Wang. De app. heeft een grote hoeveelheid van Engelse en ASL woordenschat woorden (Leeftijd 7 jaar en ouder)

De VL2 Storybook App’s zijn gebaseerd op bevindingen en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar “horen” en “dove tweetaligheid”.

Media

Ervaringen

Auteur: Joep van Vlodrop | Groepsleerkracht
10 maart 2016
 
Ervaring:

De client of leerlingen vinden het geweldig. Zij leren de nieuwe engelse woorden. Ook leren zij de andere taal.


Waarom: Leuke app waar je engels en asl (american sign language), kan leren. Je engels kan vergroten door woordenschat en gebarenschat.
Doelgroep
D/SH
Leeftijd
4 - 6 7 - 12 13 - 18
Vakgebied
Onderwijs
Taalbegrip
Woordenschat (begrip) Gebarenschat (begrip) Zinsbegrip Verhaalbegrip
Details
Aanschaffen
Uitgever:
€ 14,95
€ 3,30 en meer
Koninklijke Kentalis