Nieuws

De Topaanraders van juli 2015

Aanraders juli 2015 Voor de zomervakantie hebben we 3 nieuwe aanraders klaargezet. Deze keer zijn het Kindertube.nl, My Bee en Symbaloo, die allen te maken hebben met het surfen op internet. Juist in de vakantieperiode wordt er wat meer op internet gesurft en is veiligheid een belangrijk punt.KinderTube.nl

KinderTube.nl is een videoportal voor jonge kinderen. Ieder filmpje is gecontroleerd op kind vriendelijkheid. De bediening is eenvoudig. Er wordt geen tekst gebruikt. Kinderen klikken op een plaatje van hun favoriete film. Op deze site staan duizenden filmpjes die iedere dag wordt aangevuld.

My Bee

Kinderen willen op internet de wereld verkennen. MyBee is een programma (en app) waarmee ze veilig en zorgeloos kunnen surfen. MyBee is een kinderbrowser met leuke en leerzame sites voor kinderen waar kinderen tot elf jaar naar toe kunnen. Of sites al of niet geschikt zijn voor kinderen, en zo ja voor welke leeftijd wordt bepaald door een professionele redactie aan de hand van een aantal criteria. Het oordeel van de ouders speelt een belangrijke rol. Behalve als webbrowser is er ook een app voor de iPad uitgebracht. Voor MyBee is een ouderaccount nodig.

Symbaloo

Symbaloo is een gratis app waarmee je al je favoriete websites altijd en overal beschikbaar hebt. Met Symbaloo maak je een persoonlijke startpagina op je iPad of iPhone, Androïd of Windows tablet. Maar ook via de “gewone” PC goed te gebruiken. Log in en maak je eigen scherm. Elke gemaakte tegel is een snelkoppeling naar de bedoelde site. Overzichtelijk, omdat je met verschillende tabbladen ook onderwerpen bij elkaar kunt zetten (bijvoorbeeld een tabblad “weer”, “prentenboeken”, “nieuws”.

Koninklijke Kentalis