Nieuws

De Topaanraders van juni 2015

De inhoudelijke beheerders zien alle toegevoegde ervaringen voorbij komen. Elke maand zullen ze uit de totaalverzameling drie verschillende toepassingen aanraden die goed zijn in te zetten bij onze doelgroepen. Deze keer gaat het om de interactieve web applicaties: 10 Vingers, My Playhome en Bitsboard.

10 Vingers

10 Vingers is een educatieve app die kinderen leert tellen met hun eigen vingers die ze op de iPad leggen. Er zijn drie soorten oefeningen: 1. Er verschijnen een aantal afbeeldingen op het scherm en het kind moet evenveel vingers op de iPad leggen als het aantal plaatjes. 2. Nu verschijnen er geen plaatjes maar een getal. 3. Deze variant is bedoeld om optellen te oefenen. De sommen gaan niet verder dan 10.

My Playhome

My Playhome is een interactief digitaal huis waarbij vader, moeder en kinderen een aantal activiteiten kunnen doen. Er zijn verschillende ruimtes (woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, tuin) waar allerlei acties gedaan kunnen worden. Een goede app voor het uitbreiden van de woordenschat, maar ook voor cognitieve doelen zoals bijvoorbeeld oorzaak-gevolg.

Bitsboard

Bitsboard is een gebruiksvriendelijke en makkelijk aanpasbare app. Naast woordenschat kan je met deze app allerlei aspecten van taal en spraak oefenen.

Koninklijke Kentalis