Nieuws

De topaanraders van november 2015

De topaanraders van de maand november zijn Bitsboard, Tiny Tap en Lief en Lijf.

Bitsboard van Grasshopper Apps is een veelzijdige app die je de mogelijkheid geeft om eigen woordpakketten te maken. Je hebt in één keer een volledige app aangeschaft. De app en meegeleverde pakketten zijn in het Engels, maar eenvoudig aan te passen naar het Nederlands. De afbeeldingen, teksten en audio kan je zelf veranderen. Ieder board is een verzameling van plaatjes, audio en teksten die je zelf creëert. Met de inhoud van ieder board genereer je maar liefst 26 verschillende oefeningen.​ Deze oefeningen kan je met andere personen delen. Bitsboard heeft namelijk een eigen platform waar mensen elkaars oefeningen kunnen delen en eventueel aanpassen.

Tiny Tap is wederom een app waarmee je oefeningen kan ontwikkelen voor de kinderen. Ook deze app heeft een platform waar mensen die spelletjes hebben gemaakt met elkaar kunnen delen. Met een speciale zoekfunctie kan je gericht zoeken naar Nederlandse spellen die anderen gemaakt hebben. Met de app maak je interactieve lessen waar foto’s en plaatjes gecombineerd kunnen worden met audio en hotspots. Je maakt een achtergrond en daarna voeg je een actie toe, bijvoorbeeld een vraag of een uitsnede van een vorm. Er is een speciaal YouTube kanaal met tutorials.

Een app van een heel andere orde is Lief en Lijf. De gratis app geeft seksuele voorlichting aan jongeren met een licht verstandelijke beperking. Jongeren met LvB hebben vaak problemen met seksualiteit. Jongeren kunnen zelf gericht informatie opzoeken. Door duidelijke informatie in afbeeldingen, woorden en video’s worden de vragen over seksualiteit laagdrempelig beantwoord.

Koninklijke Kentalis